Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új Kontrolalter lemez - Egy hétig ingyen

Megjelent a Kontrolalter legújabb lemeze, a Most van soha és egy hétig ingyen tölthető az alábbi linkről.

 

0 Tovább

Dikta

Mi tagadás, az izlandi zenekarok az új gyengéink. Úgyhogy utána is néztünk, biztos van még akire érdemes figyelni, és hát tényleg van. Ők a Dikta, akik alternatív rockban, vagy pop rockban utaznak. Ők is indultak a bandák versenyében, de nem nyerték meg, habár a fináléig eljutottak. Ami nem véletlen, ismét egy remek bandáról van szó.

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik nem tudnak betelni az izlandi zenészek zsenialitásával. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Nem évekre, de hónapokra biztos ott ragad. Emészthetőségi faktor – Viszonylag könnyű, de becsapós lehet.

  

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

    

Kedvenc albumunk – Get it together

 

„breaking the waves
freeing the slaves
killing the government
still in their caves”

 

 

0 Tovább

Feeder

Több neve is volt már az évek során a zenekarnak, de a mostani a Feeder. Egy brit/japán alternatív rockbanda lennének. Az egyik alapító tag (Jon Lee, dob) már elhunyt a negyedik (Comfort in Sound) album előtt. Ez a műre is rányomta a bélyegét és sokat foglalkozik a veszteséggel. Idén jelent meg a nyolcadik stúdiólemezük.

Kiknek ajánljuk? Akik szeretik a sokszínű modern rockzenét, egy kis brit beütéssel. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Ha megkedveljük, elég sok idő kell majd, hogy minde a nyolc lemez megforduljon rajta. Emészthetőségi faktor – Közepes.

   

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

Kedvenc albumunk: Renegades

Kedvenc számunk: Down to the River

 

„How do you feel when there's no sun?
And how will you be when rain clouds come and pull you down again?
How will you feel when there's no one?
Am I just like you?”

 

0 Tovább

Nomy

Nomy egy svéd szólóénekes, aki a rock műfajában tevékenykedik. Igazából egy egyszemélyes zenekar, kiadó nélkül. Persze ituneson le lehet tölteni, nem kell aggódni a kenyeréért. Az éneket és a gitárt ő nyomja, lehet a dobot is, erről nem találtam infót. A lényeg, hogy így kiadó nélkül pusztán az internetre támaszkodva toborozza a közönségét, és mivel jó zene, az jön is. Jelölték is a svéd Grammy díjra az év innovátora kategóriában. A zenéje amúgy fantasztikus, mármint a nagy része. A Song or Suicide albuma mindenképp kötelező minden rockzenét kedvelő embernek. Ez nem egy zenekar, hanem egy ember egyénisége és gondolatai jönnek át a hangszórókon. A hangszerek játéka kiváló, van tomboló refréntől a balladáig minden, a szöveg meg sokszor egyenesen zseniális. Mi kell még?

 

Ez az ember egy isten

  

Mihez ajánljuk? Hirtelen hangulatváltozásokhoz. Őrjöngjünk kicsit rá, majd szomorkodjunk együtt vele. Emészthetőségi faktor – Nem kell sok idő, hogy megszeressük ezt az embert. Meddig lesz az mp3 lejátszón? Amíg szimpatikus a fazon.

  

Kedvenc albumunk: Song Or Suicide

  

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

"No one's gonna love you when you're old
That's what they told you better stay young baby
No one's gonna care when you are gone
So if you're done you better die young baby"

 

  

0 Tovább

fun.

Őket lehet sokan ismerik már, de azért írunk róluk, hátha valaki lemaradt volna. Van az a fiatalos számuk, amit aztán tényleg mindenki ismer. De mivel ronggyá van játszva már mindenhol, könnyen megunhatta mindenki és ezáltal inkább nem nézett utánuk. Pedig érdemes. A The Format megszűnése után jöttek létre 2008-ban és azóta két lemezt adtak ki. Indie pop és alternatív rock között flangálnak, de ilyeneken nem fogunk vitatkozni. Az énekesen is látszik, hogy egy kissé őrült zseni, és a dobos is kiemelkedő. Az előbbi épp az utóbbi húgával jár, ha már így megemlítettük őket. Még erősebb így a zenekari kötelék. De amúgy arra akartam kilyukadni, hogy van bennük valami megfoghatatlan plusz a sok hasonló zenekarhoz képest, ami hosszútávon naggyá teheti őket, csak kevésbé hullámzó színvonalú lemezeket kéne hozni. Bár most sem panaszkodhatunk.

 

Az utóbbi évek egyik legjobb indie száma

 

Mihez ajánljuk? Ha túlteng bennünk az energia és a feszültség, akkor rakjuk be a fent linkelt számot. Jelenleg ez a legjobb szám erre az esetre. Ez tény. 

Emészthetőségi faktor – A kevésbé slágeres daraboknak kell egy kis idő. 

Meddig lesz az mp3 lejátszón? Ha ráérzel, akkor elég sok időre helyet foglal majd.

 

Kedvenc albumunk: Some Nights

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

„Have you ever wondered about our old nu-metal friends and what became of them?
Turns out I saw them a couple of days ago,
They were laughing and drinking and smoking and singing”

  

0 Tovább
«
12

NemZeneakadémia

blogavatar

ezt ismered?

Utolsó kommentek