Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Everything Everything

Mi is onnan ismerjük őket, hogy a Muse előtt volt alkalmunk élőben is megcsodálni őket, és hát jó zene volt, de ezt el is várta az ember egy ilyen szintű eseményen. Mégsem egy akármilyen tucatzenét hívnak majd maguk elé. Az Everything Everything egy brit indie banda, ami 2007-ben alakult.

Eddig egy albumuk jelent, meg de nem kell sokat várnunk, hogy a második is itt legyen. Az előzetesen megjelent számok alapján meg érdemes is várnunk, mert még az elsőn is túltehetnek. Az énekes bevallása szerint alapvetően popzenét készítenek, de megpróbálnak mindig egy kis meglepetést okozni azzal, hogy eltérnek a megszokottól.

Kiknek ajánljuk? Mindenkinek, akik bátran hallgatnak poposabb, ugyanakkor egyedi zenéket. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Most, hogy jön az új és az is felmászik majd, akár egy itthoni saját koncertig is kitarthat. Emészthetőségi faktor – Nem olyan egyszerű befogadni, mint egy poposabb zenét általában.

   

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

"And each of us have separate houses, 
And each of us have separate souls
And some of us do nothing, 
Some some of us do nothing more"

 

0 Tovább

Alt-J

Kínos, nem kínos, de eddig nem került sorra egy igen jó brit alternatív indie banda, név szerint az Alt-J, akik a bemutatkozó lemezükkel –nem is régen- megnyerték a Mercury díjat, ami az egyik legnagyobb brit zenei elismerés. Az énekes hangja elsőre furának tűnik, sőt több hallgatás után sem érheti szó az egyediségét, de ez mindenképp pozitívum.

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak ez utóbbi idők egyik legjobb brit albumára és nyitottabbak a közhelymentes zenékre. Meddig lesz az mp3-lejátszón? A következő lemezükig mindenképp. Emészthetőségi faktor – Nem fog elsőre minden megemésztődni.

  

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

"Please don’t go please don’t go I love you so I love you so
please don’t go I love you so I love you so
Please break my heart."



0 Tovább

Royal Republic

Royal Republic

A Royal Republic egy svéd rockbanda, akik túl frissek ahhoz, hogy oldalakat írjak róluk. A rock mindig is túl tág fogalom volt. A britpop és a punk jellegek keverednek zenéjükbe, de az eredmény mégis hamisítatlan őrült rock ’n’ roll. Ezt nem lehet másképp megfogalmazni. Egyelőre egy albumuk van a 2010-es We are the Royal, ami rövid, de húzós. Nem tartalmaz egy lassabb, vagy szomorú számot sem. Vidám és pörög. A csajoknak meg ott van pluszba az énekes is.

 

Tommy-Gun (2010)

 

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik szimpatizálnak a punkkal vagy britpoppal. De egy számnyi próbát bárki tehet velük.

Mikorra ajánjuk? – Pörgéshez, őrültködéshez, ordibáláshoz.

Szövegek? – Idióták, de remekül illenek a zenéhez.

Meddig lesz az mp3 lejátszón? – Nem sokáig, de nyáron talán visszatér pár szám, mert van egy olyan érzésem, hogy a Royal Republic feeling a nyári napsütésben éri el a tetőpontját.

Emészthetőségi faktor – Könnyen emészthető, de van egy-két szám amit újra át kell futni mielőtt még tudnánk kívülről.

 

Underwear (2010)


Kedvenc albumunk: We are the Royal (nehéz döntés volt meg kell hagyni)

Idézet: „I can see your underwear from down here”

0 Tovább

NemZeneakadémia

blogavatar

ezt ismered?

Legfrissebb bejegyzések

2012.11.10.
2011.02.24.

Utolsó kommentek