Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogyan nem érdemes meghalni

Eléggé rendhagyó kampánnyal hívja fel a figyelmet az ausztráliai metro arra, hogy ne haljunk meg feleslegesen buta módon. A videó egy hete sem került fel, de már terjed is a neten, ahogy ilyenkor illik. Nem véletlen, hiszen Ollie McGill -a szerző- nagyon fülbemászó dalt írt és az animációs részleg meg egy übercuki klipet készített hozzá. Viszont mégis csak a hülye halálok felsorolásáról szól az egész, szóval ez a kettősség egy elég groteszk, ugyanakkor imádnivaló dolgot eredményez. Tessék bátran megtekinteni.

 

0 Tovább

Dikta

Mi tagadás, az izlandi zenekarok az új gyengéink. Úgyhogy utána is néztünk, biztos van még akire érdemes figyelni, és hát tényleg van. Ők a Dikta, akik alternatív rockban, vagy pop rockban utaznak. Ők is indultak a bandák versenyében, de nem nyerték meg, habár a fináléig eljutottak. Ami nem véletlen, ismét egy remek bandáról van szó.

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik nem tudnak betelni az izlandi zenészek zsenialitásával. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Nem évekre, de hónapokra biztos ott ragad. Emészthetőségi faktor – Viszonylag könnyű, de becsapós lehet.

  

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

    

Kedvenc albumunk – Get it together

 

„breaking the waves
freeing the slaves
killing the government
still in their caves”

 

 

0 Tovább

Alt-J

Kínos, nem kínos, de eddig nem került sorra egy igen jó brit alternatív indie banda, név szerint az Alt-J, akik a bemutatkozó lemezükkel –nem is régen- megnyerték a Mercury díjat, ami az egyik legnagyobb brit zenei elismerés. Az énekes hangja elsőre furának tűnik, sőt több hallgatás után sem érheti szó az egyediségét, de ez mindenképp pozitívum.

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak ez utóbbi idők egyik legjobb brit albumára és nyitottabbak a közhelymentes zenékre. Meddig lesz az mp3-lejátszón? A következő lemezükig mindenképp. Emészthetőségi faktor – Nem fog elsőre minden megemésztődni.

  

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

"Please don’t go please don’t go I love you so I love you so
please don’t go I love you so I love you so
Please break my heart."



0 Tovább

Bachstage

Akkor most olyan jön, ami még biztos nem volt. Egy különleges hazai trióról van szó, akik komolyzenét dolgoznak át jazzbe.  Tipikusan az a dolog, amire az ember csettint egyet, hogy „tényleg, erre miért nem gondoltam eddig”. Viszont nem elég a remek ötlet, jó kivitelezés is kell hozzá és a Bachstage ebben is példamutató, hisz a gitár-nagybőgő-zongora triója olyan természetességgel szól, hogy azt hinnénk könnyű az ilyen. Persze a jazzben mindig van feljebb, de én nem értek annyira hozzá, hogy tudjam mennyivel.

Saját elmondásuk szerint amellett, hogy baromira élvezik ezt, még egy kicsi okító szándék is van benne, aminek létjogosultságát nem lehet vitatni. Szóval aki szereti  komolyzenét, vagy a jazz hangulatát, vagy csak úgy szimplán a zenét, mindenképp menjen és hallgassa meg őket élőben, mert a youtubeon keresztül is árad a füstös jazzklubok hangulata. Mondjuk legálisan már egyik sem füstös, de mindenki érti miről van itt szó.

Egyelőre meglepően kevesen tudnak róluk, de szeretném azt hinni, hogy egy ilyen trió is népszerű lehet itthon. Pénteken a Szimpla Kávézóban, szombaton a Könyvtár klubban leshetjük meg őket. Mindkettő ingyenes.

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik egyszerre akarják maffiának és műértő nemesnek érezni magukat. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Majd ha lesz valami felvétel kiderül, addig is rá lehet szokni szépen a koncertjeikre. Emészthetőségi faktor – Hát attól függ, mennyire van már a jazz a csontjainkban.

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

0 Tovább

Kéknyúl Hammond Band

Olyan szép összefoglaló bemutatkozást küldött a Kéknyúl Hammond Band, hogy nekem csak be kell másolnom. Meg persze lusták is vagyunk. Azt hozzátenném, hogy mindenképp hallgassátok meg, mert érdemes.

Új dallal és klippel jelentkezett a Hammond-mániás Premecz Mátyás vezette zenekar, melyet az MR2-Petőfi Rádió hallgatói Akusztik című műsorunkból is ismerhetnek.

Kéknyúl Hammond Band különleges formáció: hazánkban egyedülálló felállásban játszik szórakoztatónak mondható orgonás jazz-funk-bluest. A vezető szerep mellett a basszus is a Hammond orgonára hárul, amely mellett dob, gitár és impozáns fúvós kar játssza saját szerzeményeit. A zenekar havi rendszerességgel játszik Budapesten: a legnagyobb bulihelyeken és a vérbeli, füstös pincekocsmákban egyaránt fellép - mindemellett több nyári fesztiválon is koncertezett már. A zenekar alapítója a Qualitonsból is ismert a Hammond-mániás Premecz Mátyás, - aki, hogy ne maradjunk minőségi orgonaszó nélkül, éves országos Hammond fesztivált szervez, mellette Badics Márk (dob), Jász András (alt szaxofon), Ávéd János (tenor szaxofon), Bognár Attila (pozan) és Csókás Zsolt (gitár). A zenekar debütalbuma Nahát babám címmel 2010-ben jelent meg.


Első videoklipjükre mostanáig kellett várni: az amerikai Andy Hefler énekessel kiegészülve vették fel a Future In Past Tense"című számukat, amely a 2013 tavaszára elkészülő második lemezükön is hallható lesz

November 7-én az A38-on is meghallgathatjuk őket.

 

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik az igényes jazz-funk-blues zenét, azaz nagyjából mindenkinek. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Ha minden igaz, nem csak pár hónapig. Emészthetőségi faktor – Nem kell sokat várni, hogy újra betegyük.
 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

0 Tovább

NemZeneakadémia

blogavatar

ezt ismered?

Utolsó kommentek