Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így kell feldolgozni!

Egyik kedvenc bandánk, a Salvus már nagyban írja az új lemezét, de tettek egy kis kitérőt. Méghozzá egy három számos kislemez képében, amiben népszerű magyar dalokat dolgoznak fel. Ki gondolta volna, hogy lehet újat mondani a Most múlik pontosan című agyondolgozott számmal? Nos, nekik sikerült. Az Ilyenek voltunk-al már klisésebbek, de a Motel című Zséda dallal ismét nagyon betalálnak.

Jó szokás szerint, ezek is ingyen letölthetőek, de ezúttal innen. Ha valaki élőben is meghallgatná őket novemberben megteheti a Dürerben (vagy Révkomáromban), és higgyük el érdemes. Már a készülő új lemezrőkl is játszanak majd dalokat. Ott találkozunk!



0 Tovább

Yeasayer

Pszichedelikus rockból van tonnaszámnyi, de a ugyanezen jelző pop menti ága, már nem tartogat annyi formációt. Olyasmi zene a Yeasayer, amire könnyen hiheti az ember, hogy elektromos irányból jön, pedig inkább csak arra tart néha.

Kiknek ajánljuk? Igazából igazi ínyencség mindenkinek, aki szereti a kissé elvont, de mégsem végletkig túlművészkedett popzenét. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Nem lennék meglepve, ha sok időre helyet bérelne. Emészthetőségi faktor – Azt ígéri, hogy emészteni kell, de mégis hamar megfog.
 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

    

Kedvenc albumunk - Fragrant World

  

"Now kid, I know I haven't been a perfect man
And I've avoided doing things I know I can
But if I learned one thing, the tattoo on my arm will burn into my thumb
It would be that" 

 

0 Tovább

Surrectio

Holnap visszatérünk. Véglegesen és visszavonhatatlanul.



0 Tovább

The Script

(Tudom, hogy mostanában ritkán jelentkezünk, de nekem pl. minden elektronikai eszközöm elromlott, vagy eltűnt. Persze tudom, hogy rossz kifogás, meg amúgy is senki sem kérdezte. Viszont ha megint helyrejön a dolog, jobban fogunk pörögni, mint valaha.)


Most akkor evezzünk egy kicsit a mainstream (erre nincs normális magyar szó) csillogó és kommersz vizeire, mert oda is érdemes ellátogatni olykor. Pár hete jelent meg az ír pop rock banda, név szerint a The Script harmadik lemeze, ami kissé elhiphoposodott (ez is gyönyörű szó lett). Úgy hangzik, mintha ezt most felrónám nekik? Dehogy is, épp ezért valahogy sokszínűbb lett a zenéjük, és így nem ragadunk bele a folyamatos szirupba. Persze lehet régen is ilyenek voltak, csak már rosszul emlékszem. Sebaj, aki nem ismeri őket és egy könnyed, háttérben is ellévő pop rock zenére vágyik, ne késlekedjen meghallgatni.

Kiknek ajánljuk? Mindenkinek, akik egy könnyed zenére vágynak, mert kicsit besokalltak a sok nehezebben emészthető dolgoktól. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Nem sokáig, de akár meglepetést is hozhat. Emészthetőségi faktor – Nem kell sokszor lemennie.

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

   
Kedvenc albumunk - #3

 

"And my mates are all there trying to calm me down
'Cause I'm shouting your name all over town
I'm swearing if I go there now
I can change her mind turn it all around"



0 Tovább

Salchi Papas

Nehéz elképzelni egy zenekar zenéjét, amit egy perui virslis krumplis ételről neveztek el. Nem sok támpontot ad. Sebaj, a legjobb, hogy ők sem fognak később sem. A Salchi Papas eléggé szerteágazó funkys, rockos felállás egy klarinéttal kiegészítve. Fiatal, viszonylag ismeretlen banda, akik ékes bizonyítékai annak, hogy érdemes lenézni számunka idegen bandák koncertjeire is, hátha találunk valami gyöngyszemet.

Várjuk a lemezt, akkor fog eldőlni minden. Addig is megelőlegezzük nekik a bizalmat, mert nagyon meggyőzőek élőben.

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik hisznek az undergroundban. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Még nem sokáig, mert egyelőre youtubeon van csak néhány darabjuk, ha jól látom. Emészthetőségi faktor – Élőben rögtön elégedetten csettintettünk.

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 10

  

„Háton bökött hajnalban egy napsugár

Lábnyom követ lábnyomot sötét odébb állt”



0 Tovább

NemZeneakadémia

blogavatar

ezt ismered?

Utolsó kommentek