Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zeneakadémia FM

Nem szeretem a youtubeot. Mármint onnan zenét lejátszani mert a legtöbb elég ótvar minőségű. Viszont csak azon van fent minden. Jobban örülnék, ha soundcloudon lenne, de ez van.

Összállítottunk az eddig bemutatott zenékből pár lejátszási listát. Jobban örültem volna, ha egybe lehet mindet, de mint kiderült 200 szám a limit egy ilyen listában. Szóval egyelőre kettő különálló van. Sebaj, ha így szeretnél ismerkedni a zenékkel, mostantól megteheted. Állítsd randomra és meg is van.

Ui.: Túlságosan is szerteágazik műfajilag mindkettő lista, úgyhogy nehéz elképzelni, hogy mind tetsszen. De azért hátha.

 

A Zenekadémia youtube csatornája.

  

I. Lejátszási lista: Mehet!

II. Lejátszási lista: Hadd pörögjön!



0 Tovább

IAMX

Az egykori Sneaker Pimps zenekar egyik tagjának szólóprojektje. Sőt már zenekar nincs is csak ő nyomja tovább. Amúgy nem ismerem én sem az együttest egyelőre. Az örök barátunk Wiki szerint indietronica. Így is mondhatjuk, vagy úgy is, hogy a szokásosnál elvontabb és sötétebb atmoszférájú szintipop. Érdekes figura az ember, meg kell hagyni és ez hallatszik is a zenéjén. De hát az ilyen elborult művészeknél ezen kár meglepődni.

Van klipes verzió is de arra a szám is megváltozott kicsit, itt az eredeti van.


Kiknek ajánljuk? Mindenkinek, aki nincs túl jó passzban. Ha jókor talál ez a zene utat lelkünk sötétebb rétegeibe, akkor maradandó élmény lesz. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Amíg újra ki nem csattanunk a boldogságtól. Emészthetőségi faktor - Elsőre sokszor kissé kaotikus és furcsa, de majd hirtelen betalál.

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

  
Kedvenc albumunk - Volatile Times

Kedvenc számunk az igazán sötét időkre: Fire and Whispers

  

"And if you're hurting
I will replace the noise
With silence instead
Flushing out your head"



0 Tovább

Agent Fresco

Őrület ez az Izland! Miért van, az hogy ott a tehetségkutató műsorokból tényleg minőségi zenék kerülnek ki? Na mindegy, ezen rágódjanak az illetékesek. A lényeg, hogy egyet már bemutattunk, és itt is egy másik, az Agent Fresco. Zenekarként nyerték meg a versenyt, de egyéniben is taroltak (legjobb gitáros, legjobb basszusgitáros, legjobb dobos). Az énekes meg hát, hogy is mondjam. Az a legegyszerűbb, ha idézek.

Amikor most rákerestem, hogy ne csak annyit tudjak írni róluk, hogy izlandi banda találtam egy sokkal jobb magyar cikket róluk mint ez lesz. Ő így írta le: „Kezdjük azzal, hogy Jónsi eleve nem indulhat ebben a kategóriában, mert ő nem is ember, hanem valami tünde Idő Úr, vagy igen hasonló, az ő hangja nem is emberi hang.” Szóval remélem akkor ezzel le is tudtuk, hogy ki milyen jó a saját posztján.

A stílusuk? Hát alapból rock, progresszív metál és hardcore, de amúgy pop, jazz, funk és elektronikus is. Ezzel majdnem előrébb lettünk. A lényeg, hogy sokszínű. Idén adtak is egy koncertet itthon, és az a hír járja, hogy fantasztikusak élőben. Az jutott a fülembe, hogy egyesek azóta követik őket koncertről koncertre, mióta aznap este betévedtek a Gödörbe. Kéne írni valami csipkelődőt is, de most el vagyok azzal foglalva, hogy örüljek az ilyen csodáknak, mint ők.

Kiknek ajánljuk? Igazából nagyon bajban vagyok, mert annyira sokszínű a palettájuk, hogy nem tudom miket linkeljek, és kinek ajánljam. Akkor most ünnepélyesen kijelentem, hogy mindenkinek, aki szereti az átkozott jó zenéket. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Időtlen időkig. Emészthetőségi faktor – Lehet be kell rakni párszor.

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

   

  

"Barely with brushstrokes
We followed
Barely our palms combed the sky
Barely we all held off morrow
Carry through"

 

 

0 Tovább

Feeder

Több neve is volt már az évek során a zenekarnak, de a mostani a Feeder. Egy brit/japán alternatív rockbanda lennének. Az egyik alapító tag (Jon Lee, dob) már elhunyt a negyedik (Comfort in Sound) album előtt. Ez a műre is rányomta a bélyegét és sokat foglalkozik a veszteséggel. Idén jelent meg a nyolcadik stúdiólemezük.

Kiknek ajánljuk? Akik szeretik a sokszínű modern rockzenét, egy kis brit beütéssel. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Ha megkedveljük, elég sok idő kell majd, hogy minde a nyolc lemez megforduljon rajta. Emészthetőségi faktor – Közepes.

   

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

Kedvenc albumunk: Renegades

Kedvenc számunk: Down to the River

 

„How do you feel when there's no sun?
And how will you be when rain clouds come and pull you down again?
How will you feel when there's no one?
Am I just like you?”

 

0 Tovább

Nova Prospect

Ígértem, hogy őket is bemutatjuk, aminek el is jött az ideje. Így írják le saját szavaikkal: A Nova Prospect a kor szellemének megfelelően meghangszerelt popdalokat játszik, a stílus alapvetően rock/metál, amibe a legváltozatosabb egyéb zenei hatások vegyülnek. Ezzel kár lenne vitatkozni. A zene aláfestés hihetetlen profi és sokszínű, mégis Besnyő Gabriella hangja az, amibe nehéz nem beleszeretni elsőre. Két EP és egy nagylemez után épp kezdtek befutni, de kicsit megszakadt a lendület valamiért. Legalábbis 2010-es a legutóbbi hír a honlapukon. Aggódni persze nem kell, mert koncerteznek folyamatosan.

(Amúgy több ilyen nevű zenekar van, szóval ezek ők, ha keresnénk)

Kiknek ajánljuk? Akik szeretik a dallamos, néhol már-már popos, de azért mégis csak rock alapú zenét. Meddig lesz az mp3-lejátszón? A nagyelemez akár jövőre is ott csücsülhet még. Emészthetőségi faktor – Egy-kettő és meg is van.

   

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

  

Kedvenc albumunk: Lépj ki az árnyékból

Kedvenc számunk: Vándor

  

„Mindig így kezdődik el…
Mondd, miért felejtem el,
Hogy mindig elvakít
egy fényben úszó arcra nézni fel?”

 


0 Tovább

NemZeneakadémia

blogavatar

ezt ismered?

Utolsó kommentek