Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Aiden Grimshaw

A külföldi tehetségkutatók sorra meg tudnak lepni. Aiden Samuel Grimshaw-t hallgatva eszembe sem jutott, hogy neki köze van bármelyikhez, noha nem azért mert nem tehetséges, hanem a zenéje túlságosan elütő stílusú a tehetségkutatók általában világra engedett énekeseitől. Ezenkívül nem is olyan ismert és sztárolt, mint az ilyenkor várnánk. Szóval így hallgatva könnyen hihette az egyszeri ember, hogy undergroundabb körökből kapaszkodott fel. Mondjuk vehetjük annak, tekintve, hogy a hetedik brit X Faktor kilencedik helyezettjéről van szó.

Egyelőre egy lemeze jelent meg, ami kellemes keveréke a pop, elektronika és drum and bass stílusának. Az első linkelt számnál még van egy rapper is, aki vendégrappel egyet, hogy aztán Aiden olyan dnb refrént nyomjon, hogy olyanra évek óta nem volt példa. Üdítő és sokszínű album.

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

"Be, gotta be myself, I gotta be, gotta be myself
No one else"

 

0 Tovább

Alex Hepburn

Remek alkalmat kínálunk a hipszterkedésre Alex Hepburn személyében. Annyira új, hogy nem tudni róla semmit. Még wikipédia cikke sincs. Őrület, ugye? Az internet sötétebb rétege is bőszen hallgat az énekesnőről.

Annyit azért sikerült kideríteni, hogy április 15-én jön a Together Alone című lemeze, de semmi többet. Ja és, hogy londoni csaj.

  

Kiknek ajánljuk? Akik szeretik előbb hallgatni a zenéket, mint azok befutnának. Egyébként, meg minden pop/rock/blues-kedvelőnek. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Majd kiderül, ha lesz lemeze. Emészthetőségi faktor – Egy-két szám alapján azt mondhatom, nem lesz vele gond.

  

Mennyire kötelező?

1 - még kiderül - 10

  

  

  "Underneath the ground 
Don’t say those words 
I wanna live but your words can murder 
Only you can send me under, under, under"

  

1 Tovább

twenty one pilots

Akkor rögtön a közepébe, az utóbbi évek egyik legjobb felfedezettjével. Mondanám, hogy nemsokára úgy befutnak, hogy mindenhonnan ők fognak ömleni, de ha ez így menne, akkor sokkal kellemesebb lenne rádiót hallgatni.

Van egy történet, miszerint a második világháborúban egy ember véletlenül 21 pilóta halálát okozza, és ezért öngyilkos lesz. Felemelő történet lehet, de inkább a történet által felvetett morális kérdések miatt lett a banda neve Twenty One Pilots. Két saját kiadású lemez után végre felfigyeltek rájuk és az év elején megjelent a harmadik nagylemezük kiadó által. A korong tökéletes, majdnem minden száma hibátlan mestermű, a duó mindkét tagja végtelenül szimpatikus és élőben is lehengerlőek. Rajtuk nem fog múlni a siker.

Zenéjük a pop, indie, szintipop, alternatív rock és rap zseniális egyvelege. Még ne felejtsük megemlíteni, hogy az utóbbi év egyik leghangulatosabb videója is hozzájuk köthető.

Kiknek ajánljuk? Akiknek a fent felsorolt stílusok közül bármelyiket szeretik. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Akár évekig is. Nem vicc. Emészthetőségi faktor – Minél többet hallgatod, annál jobban tetszik. Még mindig felfelé tart majd a görbe, amikor más zenéket már rég megunnál ennyi hallgatástól

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

    

Kedvenc albumunk – Vessel

  

"Now the night is coming to an end,
The sun will rise and we will try again.
Stay alive, stay alive for me."

  

0 Tovább

Everything Everything

Mi is onnan ismerjük őket, hogy a Muse előtt volt alkalmunk élőben is megcsodálni őket, és hát jó zene volt, de ezt el is várta az ember egy ilyen szintű eseményen. Mégsem egy akármilyen tucatzenét hívnak majd maguk elé. Az Everything Everything egy brit indie banda, ami 2007-ben alakult.

Eddig egy albumuk jelent, meg de nem kell sokat várnunk, hogy a második is itt legyen. Az előzetesen megjelent számok alapján meg érdemes is várnunk, mert még az elsőn is túltehetnek. Az énekes bevallása szerint alapvetően popzenét készítenek, de megpróbálnak mindig egy kis meglepetést okozni azzal, hogy eltérnek a megszokottól.

Kiknek ajánljuk? Mindenkinek, akik bátran hallgatnak poposabb, ugyanakkor egyedi zenéket. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Most, hogy jön az új és az is felmászik majd, akár egy itthoni saját koncertig is kitarthat. Emészthetőségi faktor – Nem olyan egyszerű befogadni, mint egy poposabb zenét általában.

   

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

"And each of us have separate houses, 
And each of us have separate souls
And some of us do nothing, 
Some some of us do nothing more"

 

0 Tovább

Dikta

Mi tagadás, az izlandi zenekarok az új gyengéink. Úgyhogy utána is néztünk, biztos van még akire érdemes figyelni, és hát tényleg van. Ők a Dikta, akik alternatív rockban, vagy pop rockban utaznak. Ők is indultak a bandák versenyében, de nem nyerték meg, habár a fináléig eljutottak. Ami nem véletlen, ismét egy remek bandáról van szó.

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik nem tudnak betelni az izlandi zenészek zsenialitásával. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Nem évekre, de hónapokra biztos ott ragad. Emészthetőségi faktor – Viszonylag könnyű, de becsapós lehet.

  

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

    

Kedvenc albumunk – Get it together

 

„breaking the waves
freeing the slaves
killing the government
still in their caves”

 

 

0 Tovább
«
1234

NemZeneakadémia

blogavatar

ezt ismered?

Legfrissebb bejegyzések

2013.04.05.
2013.04.01.
2012.11.12.

Utolsó kommentek