Hát eljött az idő, itt a századik bejegyzés. Képzeljetek magasztos zenét és tűzijátékot a háttérbe. Voltak már 2010-ben és ’11-ben is szárnypróbálgatásai a blognak, de idén februártól kezdett igazán komolyan elindulni és összesen már vagy ötvenezren látogatták meg az oldalt (nagy része az origonak köszönhetően). Természetesen ennek töredéke csak a hűséges olvasók csoportja. Főleg nekik jár a köszönet.

A honlap célja amúgy továbbra is jó zenék népszerűsítése, semmi több. Nem akarunk szidni senkit, és maximálisan elutasítjuk a beszűkültséget. Minden stílusban tucatnyi jó zene van, butaság lenne elvből utálni egy műfajt. Ugyanígy van egy csomó előadó, amit az önjelölt zseni kritikusok imádnak szidni és lenézni, de nem szabad hallgatni rájuk. Ha valamit szeretünk hallgatni, akkor az ott el is dőlt, hogy jó zene-e. Több szempontot nem kell figyelembe venni.

A másik, amit mostanában sokszor hallani, hogy a mai zene rossz. Hogy régen milyen szép volt, amikor még a zene igazi volt. Na igen. Ez nem csak bődületes közhely, hanem hülyeség is. Csak annyit bizonyít, hogy az illető lusta utánanézni, vagy magyar kereskedelmi rádiókat hallgat. Esetleg mindkettő egyszerre. Rengeteg ma a jó zene, és az internetnek hála meg is találhatjuk mindet. Igaz, sok szenny is elárasztja a csatornákat, de csak keresni kell, semmi több. Vagy a blogunkat olvasni. Az legjobb módszer, brit tudósok igazolták hangyákon.

Hetek kérdése, hogy legyen valami egyedi és fantasztikus kinézete az oldalnak, meg menüpontok, hogy mindenki tudjon nyugodtan aludni. Arra is gondoltam, hogy minden hónap végén az aktuális eseményekről lenne itt egy összefoglaló. Lemezmegjelenések, új számok, koncertek, stb. Az lenne a lényeg, hogy az olvasók, azaz a ti gondolataitok lennének ott összegyűjtve. Például megjelenik egy lemez, ami érdekel és meghallgattad és elküldöd a véleményed róla. Nagyon egyszerű, ezeket gyűjtenénk össze. Persze ez csak egy ötletcsíra, még csiszolódik.

Végül és utolsó sorban pedig legyen itt valami szokatlan. Történt pár napja, hogy nem volt vendég a kocsmában, ahol épp csaposkodtam. Van ez így hétköznap vidéken. Egy barátom viszont ott volt, és egy gitár is szóval adta magát a baromkodás. Egy guitar heros mikrofon segítségével született, viszonylag rövid idő alatt ez a világsláger. A szöveg csak halandzsa, ne keressetek értelmet benne, ami van, az véletlen. Azért osztom meg, hogy ne vegyetek se minket, se a honlapot túl komolyan, mert nem szabad. Olyan ez az egész honlap, mint maga a zene.

Amint komolyan vesszük, elveszik a lényege.