Őrület ez az Izland! Miért van, az hogy ott a tehetségkutató műsorokból tényleg minőségi zenék kerülnek ki? Na mindegy, ezen rágódjanak az illetékesek. A lényeg, hogy egyet már bemutattunk, és itt is egy másik, az Agent Fresco. Zenekarként nyerték meg a versenyt, de egyéniben is taroltak (legjobb gitáros, legjobb basszusgitáros, legjobb dobos). Az énekes meg hát, hogy is mondjam. Az a legegyszerűbb, ha idézek.

Amikor most rákerestem, hogy ne csak annyit tudjak írni róluk, hogy izlandi banda találtam egy sokkal jobb magyar cikket róluk mint ez lesz. Ő így írta le: „Kezdjük azzal, hogy Jónsi eleve nem indulhat ebben a kategóriában, mert ő nem is ember, hanem valami tünde Idő Úr, vagy igen hasonló, az ő hangja nem is emberi hang.” Szóval remélem akkor ezzel le is tudtuk, hogy ki milyen jó a saját posztján.

A stílusuk? Hát alapból rock, progresszív metál és hardcore, de amúgy pop, jazz, funk és elektronikus is. Ezzel majdnem előrébb lettünk. A lényeg, hogy sokszínű. Idén adtak is egy koncertet itthon, és az a hír járja, hogy fantasztikusak élőben. Az jutott a fülembe, hogy egyesek azóta követik őket koncertről koncertre, mióta aznap este betévedtek a Gödörbe. Kéne írni valami csipkelődőt is, de most el vagyok azzal foglalva, hogy örüljek az ilyen csodáknak, mint ők.

Kiknek ajánljuk? Igazából nagyon bajban vagyok, mert annyira sokszínű a palettájuk, hogy nem tudom miket linkeljek, és kinek ajánljam. Akkor most ünnepélyesen kijelentem, hogy mindenkinek, aki szereti az átkozott jó zenéket. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Időtlen időkig. Emészthetőségi faktor – Lehet be kell rakni párszor.

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

   

  

"Barely with brushstrokes
We followed
Barely our palms combed the sky
Barely we all held off morrow
Carry through"