Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

We are Rockstars

Itt az ideje, hogy bemutassuk a magyar We are Rockstars együttest. Egy csipet electro, két csipet beat, három csipet indie és egy zsák coolság. Ezzel tudnám összefoglalni. Igazából hallani kell, nem hiszem, kevés emberből fog kiváltani negatív érzelmeket. A zenekar 2009-ben állt össze mindenféle magyar indie zenekarból, szóval ez is rajta hagyta a bélyegét. Jófajta bélyegét. Most jelent meg épp az új klipjük is, pont tegnap. Mondhatnám, hogy ennek az apropójára írunk bejegyzést, de inkább csak a poszt miatti utánajárás alatt tudtuk meg. Érdekes, nem?

Eddig egy lemezük van, amit megvehetünk iTunes-on, vagy hallgathatjuk itt is. Októberben jön a következő.

 

Kiknek ajánljuk? Mindenkinek, aki menő, vagy valaha rocksztár akart lenni. Emészthetőségi faktor – A hangulata elsőre megfog. Meddig lesz az mp3 lejátszón? Amíg él bennünk a lazaság.

    

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

„Close your eyes, make me last forever
Hold inside, immortal mine
Close my eyes, lay me down in heaven
Embrace my lie, your soul in time”



0 Tovább

The Monotones

Azért van igény a régiekre is, ha jól látom, szóval akkor miért ne. Kezdjük egy kis bemelegítéssel. Van egy másik ilyen nevű banda, de mi az afrikai doo-wop zenekarra gondoltunk. Sokat nem lehet róluk írni, mert egy-slágeres formáció. Viszont ki ne mosolyogna végig egy ilyen klipet és a szám is megunahatatlan.

A doo-wop stílus már inkább megér egy külön misét, de erre majd később visszatérünk.



0 Tovább

Of Monsters and Men

Az érdekes nevű Of Monsters and Men egy izlandi indie pop banda. 2010-ben megnyerték a Músíktilraunir. Gondolom mindenki tudja mi az, de azért elmondom, hogy ez egy zenekarok közötti vetélkedő a szigetországban. Zenéjüknek megvan a maga bája, amit nagyban köszönhet Nanna Bryndís Hilmarsdóttir énekesnőnek. Aztán lehet nem ez az ő neve, de ezt tűnt a leginkább annak. Másfelől a hangszeres részről sem lehet panasz, szóval minden tökéletes. Most már csak a lenti videót kell megnézni, ami nem csak egy zseniális szám, hanem a klipje is érdekes. Sőt van egy élő verzió is, ami talán mégjobb.

 

 

Mihez ajánljuk? Minden olyan helyzethez, ami őszinte és közvetlen zenét kíván. Emészthetőségi faktor – Általában könnyen befogadható, de néha kicsit elvontabb. Meddig lesz az mp3 lejátszón? Amíg egy újabb izlandi együttest nem találunk helyette.

    

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

„Fishing for a friend,
Can't remember when it was dark
Or the sun coming up.
Far across the ocean lone,
While numb bears at home
Said I could never get there,
Never get there.”



0 Tovább

Hands Like Houses

Az ausztrál Hands Like Houses kissé kautikus poszt-hardcore zenét játszik, amit nehéz megfogni, mert a dalok felépítése nem a megszokott, hanem elsőre inkább össze-visszaságnak tűnik, mégsem riaszt el. Idén jelent meg az első nagylemezük hosszú idő után. Ritkán mondok ilyet, de ebből a zenéből kicsit hiányzik, hogy néha bekeményítsenek és hörögjenek egy-kettőt. Bár lehet nem sokan osztanák ezt a véleményt, de néha úgy adná magát.

 

Mihez ajánljuk? Amikor erdő, erdő van odabenn. 

Emészthetőségi faktor – Nem túl megfogható, szóval kell neki idő. 

Meddig lesz az mp3 lejátszón? Nem lehet kiszámítani, de olyan középtávfutó.

   

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

  

"There's spiders crawling from the corners of my eyes.
Let them weave their little webs to snatch the sunlight from the lens."



0 Tovább

fun.

Őket lehet sokan ismerik már, de azért írunk róluk, hátha valaki lemaradt volna. Van az a fiatalos számuk, amit aztán tényleg mindenki ismer. De mivel ronggyá van játszva már mindenhol, könnyen megunhatta mindenki és ezáltal inkább nem nézett utánuk. Pedig érdemes. A The Format megszűnése után jöttek létre 2008-ban és azóta két lemezt adtak ki. Indie pop és alternatív rock között flangálnak, de ilyeneken nem fogunk vitatkozni. Az énekesen is látszik, hogy egy kissé őrült zseni, és a dobos is kiemelkedő. Az előbbi épp az utóbbi húgával jár, ha már így megemlítettük őket. Még erősebb így a zenekari kötelék. De amúgy arra akartam kilyukadni, hogy van bennük valami megfoghatatlan plusz a sok hasonló zenekarhoz képest, ami hosszútávon naggyá teheti őket, csak kevésbé hullámzó színvonalú lemezeket kéne hozni. Bár most sem panaszkodhatunk.

 

Az utóbbi évek egyik legjobb indie száma

 

Mihez ajánljuk? Ha túlteng bennünk az energia és a feszültség, akkor rakjuk be a fent linkelt számot. Jelenleg ez a legjobb szám erre az esetre. Ez tény. 

Emészthetőségi faktor – A kevésbé slágeres daraboknak kell egy kis idő. 

Meddig lesz az mp3 lejátszón? Ha ráérzel, akkor elég sok időre helyet foglal majd.

 

Kedvenc albumunk: Some Nights

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

„Have you ever wondered about our old nu-metal friends and what became of them?
Turns out I saw them a couple of days ago,
They were laughing and drinking and smoking and singing”

  

0 Tovább

NemZeneakadémia

blogavatar

ezt ismered?

Utolsó kommentek