Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

GoldenBlog 2012

Tudjuk, hogy nincs esély, hisz sok-sok honlap van, amit jóval többen látogatnak (egyelőre), de valahol el kell kezdeni. Szóval, ha úgy gondolod megérdemeljük, rakd le a voksod mellettünk. Többet ezzel nem is zargatunk idén. Kösz.

0 Tovább

Mayday! Mayday!

Esztergom és környéke különösen erős, ha pop punk/hardcore zenékről van szó, és a viszonylag friss, de céltudatos Mayday! Mayday! is innen való. A banda 2011-ben alakult, több hasonló zenekar tagjaiból. Az viszont már most egyértelműen látszik, hogy itt gyorsabban és tudatosabban ívelnek felfelé a dolgok, mint az elődöknél. Egy tucat koncert, és a házilag elkészített anyag után itt is egy profi stúdióban rögzített lendületes EP. Innen már remélhetőleg nincs megállás, és végre megtalálja a közönségét, amit megérdemel.

Az alig pár napos EP-t rögtön le is tölthetitek tőlünk a bejegyzés alján a megszokott módon (két kattintással a skydriveról). Terjesszük és osszuk meg nyugodt szívvel, mert az ilyen lelkes fiatal zenekarok megérdemlik.

 

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik hisznek még a pop punkban és a magyar zenekarokban egyaránt. Meddig lesz az mp3-lejátszón? A nagylemezig, ami remélhetőleg minél hamarabb itt lesz. Emészthetőségi faktor – Nem kell sok idő, hogy betaláljon.

  

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

''Why is this so hard for a lot
To move on from the past
To learn from all they’ve done...''

 

 

0 Tovább

Veara

Ideje egy kicsit könnyedebb zenének. Amúgy is itt a hétvége, minden okunk megvan nem szomorúnak lenni. A Veara egy négy tagú punk banda Amerikából. Sokkal többet nem is kell tudni róluk, semmi világmegváltó, de amire szerződtek azt remekül csinálják. Amúgy meg csaj a dobosuk, mint a Skilletnek, az meg milyen menő már.

Kinek ajánljuk? Akiknek elege van abból, hogy a héten csak elvont zenékről lehetett olvasni itt. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Amíg kitart a jóidő. Emészthetőségi faktor – Pont annyi idő alatt emészted meg, mint amennyi alatt meghallgatod

 

Kedvenc albumunk: What We Left Behind

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

"It's like you made it a point to cross
All of the lines, you swore you heard a sound
Brought to life with your knees on the ground"

 

0 Tovább

Einstürzende Neubauten

Ne ijesszen meg a neve, angolul énekelnek világszínvonalon. Egyébként arra mindenki rájött már, hogy egy német bandáról van szó. A stílusukat sok szövevényes jelzővel le lehetne írni, túl sokkal is, hogy itt okoskodjak. Az amúgy elég beteg klippel megáldott lent látható számukról a The National jutott eszembe róluk, néhány dolgukról meg a NIN, amiknél jobb ajánlólevél nem is kell. Érdekességük, hogy nem boltból vett hangszereket használnak, hanem saját készítésűeket, amiket vasból és például építési maradékból raknak össze. Igazi művészlelkek. Hazájukban már igazi kultuszzenekar.

 

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik néha úgy érzik senki sem érti meg őket a világon. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Ott is lesz sokáig, de ezt élőben kell látni. Emészthetőségi faktor – Szánd rá az időt.

 

Kedvenc albumunk: Silence is Sexy

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

"You will find me if you want me in the garden
unless it's pouring down with rain"

 


0 Tovább

Asaf Avidan & the Mojos

Az Asaf Avidan & The Mojos egy izraeli folk rock banda. Ott már nagy hírességek, de a világ egyéb pontjaira csak elvétve jutottak el. Az énekesük elméletileg jövőre egy szólólemezzel is előrukkol. Van egy koncept albumuk, ami arról szól, hogy egy makacs és vak kapitány és annak lojális csapata a halhatatlanságot keresi, de aztán rájönnek, hogy halál nélkül az élet is értelmét vesztené. Érdekes banda ez, szó se róla. Az is vicces, hogy a legismertebb számuk, a saját daluk remixe.

 

Kinek ajánljuk? Akik sokszor gondolkoznak magasztosabb dolgokon, mint általában. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Több évig is terjedhet. Emészthetőségi faktor – Attól függ mennyire vagyunk épp befelé fordulva.

  
Kedvenc albumunk: Poor Boy / Lucky Man

 

  

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

 

„Grasping to my flesh
like hanging from a rope
that is how we used to
give each other hope”



0 Tovább

NemZeneakadémia

blogavatar

ezt ismered?

Utolsó kommentek