Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

While She Sleeps

Evezzünk egy kicsit viharosabb vizekre a While She Sleeps által. Egy angol metalcore bandáról van szó, akiknek eddig másfél lemezük jelent meg. Nem egy demo vagy EP volt az első, hanem egy mini-lemez. Fantasztikus, ezek szerint ilyen is van. Idén meg megjelent az első teljes hosszúságú művük. Zenéjük hű a metalcore elnevezéshez, szóval ne lepődjünk meg, ha több a hörgés, mint a nem.

Mihez ajánljuk? Minden olyan dologhoz, ami mozgást vagy bárminemű feszültség levezetését jelenti. Ez a zene kirobban az energiától. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Amíg végleg le nem nyugszunk. Emészthetőségi faktor – Stílusán belül könnyűnek mondható.

   

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

  

„Until the end of me, our dying day, 
Our place of rest in a silent grave, 
The life I lead the greed I've seen, 
The pain alive in the honesty.”

 

 

0 Tovább

Mongoose

Nem akarok belekezdeni abba, hogy a legtöbb magyar média milyen szinten hanyagolja a fiatal és viszonylag ismeretlen zenéket, de talán emiatt lehet, hogy amikor ilyen előadókat mutatunk be, mint a Mongoose már szinte közszolgálati médiának érzem magam.

Hihetetlen, hogy egy olyan szintű magyar DJ, mint Koczák Péter eddig szinte egyik magyar médiában sem jelent meg, egy remek interjú kivételével. Sokat nem lehet róla megtudni az interneten keresztül, szóval legyen annyi elég, hogy egy fiatal magyar srác, aki az elektronikus zene több területén is kalandozik, és teszi ezt mindenhol maximális biztossággal. Bár azért olyan nagy stíluskavalkádra nem kell számítani, de egyhangúságra sem. Inkább olyan, mintha már most megtalálta volna a saját stílusát, hiába nem szokás azt még ennyi idő után.

És most akkor mellékesen –némi hanyag eleganciával- megemlítem, hogy van már közös száma DubFx-el is és nem egy hivatalos remixet is készített neki vagy épp The Qemists-nek. Hoppá! Már albuma is jelent meg, amit öt kemény dollárért meg is kaphatsz, de ha más nem hallgasd ingyen innen. A klipes száma egy könnyedebb szerzemény vendégénekessel, de vannak kevésbé mérsékelt dalai is, mint például a –személyes kedvenc- XXX EP-n.

 

Kiknek ajánjuk? Akik szeretnének olyan világszínvonalú elektromos zenét hallgatni, ami magyar kezekből került ki. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Amíg tönkre nem megy a füles basszusa. Emészthetőségi faktor – Aki szereti az ilyet, rögtön bólogatni fog.

  

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

  



0 Tovább

Hinder

Vége a nyárnak, minden velejárójával együtt. Az egyik ilyen a sok közül a nagy nyári szerelmem, ami csak úgy az igazi, ha fáj a vége. Erre is megvan persze a tökéletes szám, de akkor már itt az egész együttes. Egy oklahomai rock zenekarról lenne szó, akik eddig három lemezt szállítottak le, és elméletileg ősszel jön a legújabb. Tipikus az a banda, amit valamiért minden kritikus imád szidni ezért vagy azért. De minket ez ne érdekeljen, csak hallgassuk és élvezzük. Nem világmegváltóak, vagy újítók, de rengeteg jó számuk van (főleg az első albumon), és ennél nem kell nagyon több. Itt is lenne akkor a szám, amit lehet ordibálni a világba:

Mihez ajánjuk? Mindenféle lelki bajokra, főleg a fiataloknak és a lélekben örök ifjúknak. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Amíg le nem esik az első hó, de majd visszatér később Emészthetőségi faktor – Nagyjából könnyed.

    
Kedvenc albumunk: Extreme Behavior

  

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

  

"I don't wanna know it's over
So save your goodbye kiss
I don't wanna know it's over
Cause ignorance is bliss"

 

0 Tovább

Blackmore's Night

Történt, hogy 1989-ben egy focimeccsen találkozott egy gitáros és egy énekes. Hogy ki micsoda, akkor  igazán még nem számított, mert csak magán jellegű dolgokban lettek társak. Aztán idővel, ahogy megismerték egymást rájöttek, hogy mindketten imádják a reneszánsz dolgokat. Ennek az eredménye az lett, hogy a gitáros kilépett a Deep Purple-ből (!) és saját zenekart indítottak. Ez lett az angol reneszánsz folk együttes, a két tag nevéből összerakott Blackmore’s Night. Volt pár slágerük, amit ismerhetünk, és van még jó pár, amit még érdemes. Nem mindegyik saját daluk, sokszor a középkorig nyúlnak vissza ötletekért. 

Kiknek ajánljuk? Akik újra a reneszánsz világában akarják érezni magukat. Vagyis nem újra, mert annyira senki sem öreg. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Ha ez a fajta zene tényleg fekszik nekünk, akkor fel sem lehet becsülni. Emészthetőségi faktor – Elsőre beférkőzik és ott marad.

   
Kedvenc albumunk: The Village Lanterne

 

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6  7 - 8 - 9 - 10

  

"I've been here for a million years
Through the joy, through the tears
But when I am gone this will go on
And the circle starts again..."



0 Tovább

Friendly Fires

Igen, igen egy újabb angol indie rock banda. Tudom sok ilyen van mostanában a honlapon, majd megpróbálom visszafogni őket. De csak ezután. Elmondásuk szerint a diszkópunk bandák voltak rájuk a legnagyobb hatással, de mára kicsit elkanyarodott a zenéjük. Pár hete a Szigeten is koncerteztek. A srácok már nagyjából általános iskolás koruk (8, 9 és 13 évesek voltak) óta együtt zenélnek, kezdetben Green Day feldolgozásokat játszva. Ezt az egyetemen újraalakították és akkor lett Friendly Fires a nevük.

Mihez ajánljuk? Azoknak, akik még mindig nem untak rá az angol indie zenékre. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Amíg a társaik is teljesítettek átlagosan. Emészthetőségi faktor – Kell neki egy-két kör.

  
Kedvenc albumunk: Friendly Fires

  

Mennyire kötelező?

1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 - 8 - 9 - 10

  

„I can feel in my body
Chains on me are breaking loose
I can feel in my body
Standing tall I make the moves”



0 Tovább

NemZeneakadémia

blogavatar

ezt ismered?

Utolsó kommentek