Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Scissor Sisters

Egy több, mint tízéves amerikai popegyüttesről van szó. Már ez első albumukkal befutottak világszerte, kivéve a saját hazájuban. Persze mára már ott is. Mostanában jön majd a negyedik lemezük, ami kétségtelenül zseniális lesz, ahogy az összes eddigi. Nevüket egy leszbikus szexpozícióról kapták. Lehet nem véletlen, hisz az eredeti négy tagból három meleg. Az ilyen zenében meg ritkán lehet csalódni, hallott már valaki tehetségetelen meleg zenészt? Na ugye. Aki ettől ódzkodik az amelett, hogy nevesse ki magát, a klipjeiket is kerülje. Pedig viccesek.

Kinek ajánljuk? Nehezen tudok elképzelni olyan embert, akinek legalább pár szám ne tetszene, szóval mindenkinek. Elég széles skálát jár be a palettájuk. Ilyen Robbie Williamses dolgoktól kezdve egészen ezidáigMihez ajánljuk? Városban utazáshoz, elgondolkodáshoz, elvontkodáshoz. Szövegek? Kiválóak. De tényleg. Meg sokat szólnak a meleg közösséghez, de az lenne a meglepő, ha ez nem így lenne. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Nagyon-nagyon sokáig. Emészthetőségi faktor - A könnyen emészhetőnél egy fokkal nehezebb. Egy kicsivel.

Kedvenc albumunk - Night Work

"But I don’t feel like dancin’
When the old Joanna plays"

0 Tovább

New Radicals

Egy amerikai poprock banda volt a kilencvenes évek végén ('97-'99). Rövid pályafutásuk során egy albumuk jelent meg, viszont ennek ellenére is ajánlott szemezni velük. Nem világmegváltó kultuszbanda, de amit kiadtak azzal érdemes megismerkedni. Az ilyenekre szokták mondani, hogy egy számos banda. Ez inkább egy albumos, de ettől még nem lesz rosszabb, amit letettek az asztalra.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek. Könnyed poprock, laza és slágeres. Mihez ajánljuk? Lazuláshoz, füvezéshez, de akár háttérzenének is. Szövegek? Pont olyan laza és könnyed, mint maga a zene. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Nem sokáig, de az idő alatt sokszor le fog menni. Emészthetőségi faktor - Egy hallgatás is bőven elég.

"You've got a reason to live
Can't forget you only get what you give"

0 Tovább

Mutemath

Egy New Orleans-i alternatív rock zenekar a wiki szerint. Nem vagyok ezzel teljesen kibékülve, de mindig is megvetettem azokat, akik képesek a stílusbeli meghatározásokon vitatkozni, úgyhogy én sem teszem. Legyen annyi elég, hogy elég sokszínű zene, ami bátran nyúl vissza évtizedeket is akár ihlethez, és merít akár a bluesból is, ha kedve tartja. Én a ma divatos brit vonallal is párhuzamba állítanám, de ki tudja, mit kapnék érte. 2006 óta három stúdiólemezt szállítottak.

Kinek ajánljuk? Tudom, hogy senki sem szeret videót nézni, de most kockáztassátok meg. Ha más nem a klip miatt. Mihez ajánljuk? Ezzel most itt bajban vagyok. Meghagyom a felfedezés örömét. Szövegek? Átlagon felüliek. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Sokáig. Emészthetőségi faktor - Közepes. Annyira azért nem rádióbarát, mint akar lenni.

 

Kedvenc albumunk - Mutemath

"Im an odd soul, yes an odd soul, walk inside rockscause thats the only way I know"

0 Tovább

KontrolAltR

Egy végtelenül szimpatikus fiatal alternatív zenekar, aminek a jövője éppen kérdéses, vagy már nem? Van egy albumuk (az akusztikust most nem számolom külön), ami a honlapjukról le is tölthető, nem profi, otthon felvett anyag, de látszik, hogy van bennük fantázia. Ők a legtöbb ilyen fiatal bandával ellentétben nem tököltek, hanem összerántottak egy lemezt, ami a körülményekhez képest jól szól, és nem egy jó dal van rajta. Pedig csak 20 év körül vannak a tagok, de már letettek valamit. Innen is szurkolunk, hogy folytassák, kellenek az új magyar bandák.


Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a magyar alternatív zenét. Mihez ajánljuk? A fiatalkori lelkesedés felidézéséhez. Szövegek? Jók, de néhol ezért még lehetne javítani, de ez korral és tapasztalattal jön. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Jó sokáig, de igazából emberfüggő nagyon. Emészthetőségi faktor - Közepes. Pár hallgatás azért kell neki.


Kedvenc albumunk - Egyszer volt
“Legyen élet a nagy térben, vidám leszek, én megígértem.”

0 Tovább

Sunrise Avenue

Egy tíz éves finn együttes. Dallamos rockzene, itt-ott popos elemekkel (egyre többel). Eddig három stúdiólemezük jelent meg. Nem nagy titok, hogy az első messze a legjobb, de ez nem azt jelenti, hogy a többi gyenge lenne. Csak lehet túl magas volt a mérce a bemutatkozó anyag után. Azért is érdemes egy próbát tenni, mert hamarosan fellépnek itthon (március 6.) és utólag megismerni kellemetlen lesz.


Kinek ajánljuk? Aki vevő a dallamos-popos, sokszor érzelmes, de mégis igényes rádióbarát zenére. Mihez ajánljuk? Az élethez, mint olyanhoz. Szövegek? Határozottan jók. Nem végtelenül elvontak, viszonylag könnyen értelmezhetőek, de jól megragadják a közvetítenivaló érzést. Meddig lesz az mp3-lejátszón? A koncertig biztos. Emészthetőségi faktor - Könnyen csúszik.


Kedvenc albumunk - On the Way to Wonderland (2006)

"Here we are deep in the darkness
Wearing midnight air"

0 Tovább

NemZeneakadémia

blogavatar

ezt ismered?

Utolsó kommentek