Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

The Statler Brothers

Egy közel ötven évig működő country férfikórusról van szó, akik pályafutásuk alatt 38 stúdióalbumot adtak ki. Nem egy nagy slágert szállítottak, de itt az öreg kontinensen nem túlságosan ismertek, valahogy a country muzsikák nem nagyon hódítanak itt teret. Pedig érdemes őket megismerni, mert ritka kellemes zene.

Kinek ajánljuk? Akik nyitottak egy amerikai örökzöldre és élvezik a mono hangzás varázsát. Mihez ajánljuk? Amerikába utazáshoz, ott meg kocsikázáshoz a Texas államban. Szövegek? Igazából elképzelni sem tudom más szöveggel. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Attól függ mennyit rakunk fel, először ajánlom az egyik válogatásukat. Emészthetőségi faktor - Könnyed zene, hamar utat nyer.

Kedvenc albumunk - Definitive Collection (bár bevallom nem hallgattam végig az összes lemezük)
Idézet - Border to border, and ocean to ocean. I still look for her everplace, chasing the sunshine

0 Tovább

Knife Party

Egy ausztrál elektro/house duó, ami mellesleg két Pendulum tagból áll. Aki azt nem szeretné, se meneküljön, mert ezen kívül nem sok köze van az együtteshez. Itt nyoma sincs hangszernek, és sokkal kevésbé konszolidált, mint a nagy testvére. Ez nehezebb, mocskosabb, betegebb zene. Nem mondom, hogy jobb, de amúgy az. Azt mondják egy kis dubstep is van benne, de én nem merném ezt kijelenteni. Van benne biztos valamennyi, de nem az dominál.

Kinek ajánljuk? Akiket nem őrjít meg a mai elektrozenei hullám. Mihez ajánljuk? Bulizáshoz, szomszédok idegesítéséhez, aranylövéshez. Szövegek? Az a kevés, ami van: vicces. Meddig lesz az mp3-lejátszón? Amíg divat lesz. Emészthetőségi faktor - Attól függ, aki nem szereti az ilyet, annak mindig meg fogja ülni a gyomrát, aki meg szereti az elsőre ropni fogja rá.

Kedvenc albumunk - 100% No Modern Talking
Idézet - “You blocked me on Facebook, and now you're going to die!”

0 Tovább

Iwan Rheon

A The Convictions nevű banda énekese, megvan? Nem? Akkor azt mondom, hogy színész. A zseniális Misfits sorozatban láthattuk, mint Simon. Szólóban még csak két négy számos EP-je jelent meg, amik több mint kellemes meglepetések, mert hiszen rohadt jók. Nem csak a szokásos “színész vagyok, úgyis megveszik”. Szóval figyeljük a karrierjét, van benne jövő. Elég meghallgatni a számot aminek ideraktam a videóját. Nem lehet nem szeretni.

Kinek ajánljuk? - Akusztikus énekelgetős. Le se lehetne tagadni, hogy brit földről jött, és ezt mindenki el tudja dönteni, nála ez jót jelent-e vagy sem.

Mihez ajánljuk? - Hogy vidáman induljon a reggel, miközben kisül a pirítós.

Szövegek? - Intelligensek, nem egy remekül elkapott sorral.

Changing Times (2011)


Meddig lesz az mp3-lejátszón? - Egyelőre nem foglal sok helyet az életműve, úgyhogy sokáig elfér.

Emészthetőségi faktor - Könnyeden befogadható akár pirítóssal is.


Kedvenc albumunk - Changing Times
Idézet - “Life's so fast it leaves you breathless”

0 Tovább

Matt and Kim



Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a dallamos, kissé bolondos, jó ritmusokkal megtámogatott zenét, aminek a bája egyfajta gyermeki aranyosság és ártatlanság vidám keveréke. Egy zseniális női dobos és egy énekes-zongorista srácból áll össze egy zenekar. Kedves párnak tűnnek, még akkor is, ha nem azok. Friendzone? Egy biztos: ahogy egy youtbube komment is jelezte: nem lehet mosolygás nélkül hallgatni őket, elvarázsol és felvidít.

Mihez ajánljuk? Jókedvhez, táncoláshoz és dobosoknak házifeladatnak.

Szövegek? Ahogy az indie zenéknél általában, úgy itt sem túl egyértelmű a fogalmazás, de ebben az esetben azért nem is túl költői. Viszont tökéletes a számok bohókás hangulatához. Ennél jobban nem is lehetne összhangban a zenével.

Meddig lesz az mp3-lejátszón? Ha jókedvünkben talál meg, akár hónapokig is.

Emészthetőségi faktor - Viszonylag könnyű, rádióbarát zene. Mondanom sem kell, hogy ennek ellenére nem hallani őket itthon az éterből. De ez nem az ő saruk.

Kedvenc albumunk - Grand (2009)

"Fall through like change in the daylight"

0 Tovább

Ne érd be a rádiókkal!

Nem csalás, nem ámítás, hallja ország-világ! Teljes erővel újraindul a Zeneakadémia, mégpedig az eredeti rendeltetése szerint. Azaz méltatlanul ismeretlen zenéket mutatunk be, fogyasztható módon, mert ugye a zene az egyik legjobb dolog a világon, sokan mégsem iparkodnak behatóbban elmerülni benne. Pedig érdemes, és mi ezt próbáljuk megmutatni, illetve megkönnyíteni.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól nem lesz egyéb dolgkoról bejegyzés, de egy biztos: minden második nap bemutatunk egy zenekart az összes stílusból és időből merítve. Természetesen csak jókat. Az arcletépős rocktól kezdve a lágy popzenéig, őrült elektrótól a könnyed világzenéig, a magyar undergroundtól a külföldi rapig. Azért nem minden nap mert egyfelől mi sem vagyunk robotok. Másfelől meg, ha tetszik, kell egy kis időt adni, hogy elkezd komolyabban megismerni.

Ha kedvelsz minket facebookon keresztül, akkor  meg fogunk jelenni emiatt kétnaponta a hírfolyamodban, ha az úgy kényelmesebb neked. Majd mindig rittyentek oda egy fél mondatot a linkhez, hogy el tudd dönteni érdekel-e.


0 Tovább

NemZeneakadémia

blogavatar

ezt ismered?

Utolsó kommentek