Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Royal Republic

Royal Republic

A Royal Republic egy svéd rockbanda, akik túl frissek ahhoz, hogy oldalakat írjak róluk. A rock mindig is túl tág fogalom volt. A britpop és a punk jellegek keverednek zenéjükbe, de az eredmény mégis hamisítatlan őrült rock ’n’ roll. Ezt nem lehet másképp megfogalmazni. Egyelőre egy albumuk van a 2010-es We are the Royal, ami rövid, de húzós. Nem tartalmaz egy lassabb, vagy szomorú számot sem. Vidám és pörög. A csajoknak meg ott van pluszba az énekes is.

 

Tommy-Gun (2010)

 

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik szimpatizálnak a punkkal vagy britpoppal. De egy számnyi próbát bárki tehet velük.

Mikorra ajánjuk? – Pörgéshez, őrültködéshez, ordibáláshoz.

Szövegek? – Idióták, de remekül illenek a zenéhez.

Meddig lesz az mp3 lejátszón? – Nem sokáig, de nyáron talán visszatér pár szám, mert van egy olyan érzésem, hogy a Royal Republic feeling a nyári napsütésben éri el a tetőpontját.

Emészthetőségi faktor – Könnyen emészthető, de van egy-két szám amit újra át kell futni mielőtt még tudnánk kívülről.

 

Underwear (2010)


Kedvenc albumunk: We are the Royal (nehéz döntés volt meg kell hagyni)

Idézet: „I can see your underwear from down here”

0 Tovább

Brad Paisley

 

Brad PaisleyBrad Paisley amerika egyik legnépszerűbb country énekese, hazánkba eddig nem nagyon futott be. Talán amiatt, hogy itthon nem számít olyan népszerűnek ez a stílus, de nem nagy spoiler, ha azt mondom ajánlott megismerkedni vele. Talán érdemes is vele kezdeni azoknak, akik még csak ismerkednek ezzel a zenei ággal, mert zenéje kicsit átmenetet képez a country és a poprock között. Sok egyéb díj mellett azért bezsebelt három Grammy-t is, hogy megemlítsük szakmabeli érdemeit. Zenéjére jellemző, hogy nem csak ő énekel kifogástalanul, hanem a hangszeres részlegen is mindenki kiemelkedően profi. Nem véletlen jelent meg több instrumentális albuma is, azokba is érdemes belehallgatni azoknak, akik bírják ezt. Hamarosan megjelenik az új lemeze, de már úgy is annyi van, hogy akinek tetszik, egy ideig meglesz a hallgatnivalója.

 

The World (2005)

 

Kinek ajánljuk? - Akik nyitottabbak az igényes popzene iránt, vagy szeretik a country feelinget.

Mikorra ajánjuk? – Aláfestő zenének bármihez, de akár el is merülhetünk benne, mert van miben.

Szövegek? – Zseniálisak. Pedig elsőre nem tűnnek olyan kiemelkedőnek. Ami miatt olyan fogósak, hogy kevés ilyen emberi dalszöveg van. Olyan jól ragadja meg a hétköznapi érzéseket, helyzeteket, hogy nem tudod nem beleélni magad. Brad Paisley dalai nagyon magas empatikus képességekről tanúskodnak. Olykor meg kicsit csipkelődősek és frappánsak.

 

American Saturday Night (2009)

 

Meddig lesz az mp3 lejátszón? – Ha tetszik a zenéje, akkor egyik album fogja követni a másikat. Nem könnyű ráunni.

Emészthetőségi faktor – Könnyen emészthető. Ha viszont sokadik hallgatásra sem érzel rá, nem veled van a baj. Ez nem a te stílusod.

 

  

Kedvenc albumunk: 5th Gear

 

"Yeah I live for little moments like that"

  

Bónusz (a Verdák című mesében feltűnt dala): Find Yourself

0 Tovább

Végre megint csak csemege kerül terítékre

Akkor valami ilyesmi lesz a felépítés, ha mindenkinek megfelel. Sikerült oldalra egy dobozt varázsolnom, ami eligazítja az ide tévedőket. Még fellövök pár bejegyzést és utána valahogy el kell kezdeni terjeszteni.

0 Tovább

tobyMac

TobyMacToby McKeehan, vagy ahogy jobban ismeretes tobyMac Grammy-díjas szólóénekes. Ha csak azt mondjuk, hogy hip-hop, pop, rock, rapcore akkor nem hiszem, hogy sikerült beazonosítani. Mindenből egy pici, de mégis egységes popzenévé áll össze, és abból is az egyik legjobbá. Keresztény előadó egyébként, de ez senkit se riasszon el, mert nem zsoltárokat éneklő papról van szó. Egy szimpatikus családcentrikus többszörös apa, akinek lazaságát a legtöbb rocksztár megirigyelné. Valahogy természetesen jön belőle. Anno egy DC Talk nevű formációban kezdte, de az igazi sikereket szólóban érte el.

 

I'm for you (2007)

 

Kiknek ajánljuk? Gyakorlatilag mindenkinek, akik szeretik az igényes és poposabb életvidám zenéket, ami mer kísérletezni és nyitni más műfajok felé.

Mikorra ajánjuk? – Tanuláshoz, mozgáshoz, tánchoz, az élethez magához.

Szövegek? – Mint már említettük keresztény zene, úgyhogy elő fog kerülni itt Jézus és haverjai, de nem zavaró és demagóg módon. Szóval akik vevők erre azok nem fognak csalódni, de a magamfajta pogányoknak sem zavaró. 

 

Changed Forever (2010)

 

Meddig lesz az mp3 lejátszón? – Egy két hónapig biztos. De lesz olyan szám, ami évekig is ott ragad.

Emészthetőségi faktor – A legtöbb száma könnyen emészthető és rögtön a fülbe mászik. A többi meg másodszorra.

 

 

Kedvenc albumunk: Tonight vagy Portable Sounds (nem tudunk dönteni)

 

 „But hey, Devil, go on,

get your junk out of here.

I don't need you!

I don't need you!”

0 Tovább

Taproot

Az 1997-ben alakult hard rock banda tavaly adta ki az ötödik nagylemezét. Még anno Fred Durst fedezte fel őket és akarta beprotezsálni a kiadójához, de ők inkább egy másikat választottak, amiben a System of a Down keze is benne volt. Fred ezért is rúgta ki a Systemet a '99-es Family Values Turnéból. A Taprootnak az első lemez óta sikerül hoznia a szintet, ami igen egyedölálló manapság. Nem sztárbanda, nem is túl elborult. Csak négy szinpatikus fiatalember, mindenféle allűrök nélkül. Zenéjüket keményebb gitár és dallamos ének jellemzi itt-ott egy kis hörgéssel, de azt nagyon minimális szinten van tartva. Inkább csak színesítésképp használja, az amúgy nagyon egyedi orgánummal megáldott énekes. Eredetileg dobos volt, de egy hokibaleset ezt megszakította (szerencsére?).

You're not home tonight (2008)

Kiknek ajánljuk? - A dallamos rockzene kedvelőinek, akik nem ijednek meg az egyedi dallamvilágtól, sem egy minimális hörgéstől (van hogy egy egész albumon át nem találkozunk vele).

Mikorra ajánjuk? - Akár őrjöngéshez, vagy egyéb érzelmi kitöréshez is remek zene. De a busz ablakából kibámuláshoz sem utolsók.

Szövegek? - Nem világmegváltóak, de olykor eltalálják.

She (2005)

Meddig lesz az mp3 lejátszón? - Amíg unalomig nem hallgattad (több hónap). De a lényeg, hogy hiába törlöd le, évente egyszer mindig vissza fog térni a Taproot-hangulat.

Emészthetőségi faktor - Vannak elsőre fogós számaik, de a legtöbbnek adni kell pár hallgatásnyi esélyt.

 

Kedvenc albumunk: Blue-Sky Research

 

"Be the one that you want..."

0 Tovább

NemZeneakadémia

blogavatar

ezt ismered?

Utolsó kommentek